Conteaza viteza site-ului in SEO?

1-6 of 6

optimizare performanta site-uri

Cum afecteaza performanta optimizarea SEO?


Sunt numerosi factori pe care motoarele de cautare ii iau in calcul cand afiseaza rezultate la cautari iar performanta este unul din acesti factori. 


Mai nou este evaluata experienta utilizatorilor reali prin Largest Contentful Paint (LCP) , First Input Delay (FID) , Cumulative Layout Shift (CLS), First Contentful Paint (FCP), Interaction to Next Paint (INP) si Time to First Byte (TTFB). 


Sunt termeni tehnici care indica exact cum , in cat timp si cat de placuta este incarcarea site-ului tau pentru oameni reali. 


Acesti indici de incarcare sunt influentati de:


- Imagini, acestea trebuie optimizate si difuzate in formate moderne precum WebP si AVIF care ofera adesea o comprimare mai buna decat PNG sau JPEG. In functie de platforma folosita se pot folosi module sau putem aplica servicii externe pentru difuzarea acestor imagini optimizat precum Cloudflare. 


- Daca exista elemente ce se incarca in afara ecranului acestea trebuie amanate. 

- Codurile nefolosite pot fi incarcate doar atunci cand sunt folosite.

- Resursele site-ului precum CSS pot fi optimizate iar elementele pot fi dimensionate corect

- Comprimarea ajuta

Foloseste Gzip pentru a reduce marimea fisierelor sau a codului HTML, CSS sau Java.


Identifica fiecare pagina care se incarca lent si gaseste solutii pentru optimizarea ei. 


Atunci cand cautam ceva in motoare de cautare vrem sa dam click pe un site si acesta sa se incarce imediat, asta ne face experienta pe acel site mai placuta si mai eficienta, este greu totusi pentru ca site-urile acum sunt pline de functionalitate de scripturi iar acestea nu se pot incarca instant. Totusi exista metode prin care putem imbunatatii performanta fiecarei pagini in parte. 


Audit SEO

Un audit SEO inseamna de fapt o analiza detaliata a site-ului tau actual. Vrem sa stim un te afli in materie de continut si performanta, in acelasi timp anal...
0,00 lei

Pachet SEO mediu

Pachetul contine un audit SEO care include analiza site-ului si a concurentei. Prnind de la aceste informatii vom pregati impreuna strategia proiectului de S...
1.000,00 lei
Optiuni: Site

Pachet SEO max

Pachetul contine un audit SEO care include analiza site-ului si a concurentei. Prnind de la aceste informatii vom pregati impreuna strategia proiectului de S...
2.000,00 lei
Optiuni: Site