Informatii generale
Optimizarea SEO este in acest moment singura modalitate prin care poti fi prezent in cea mai cautata, eficienta si onoranta locatie publicitara din lume – prima pagina din Google!
SEO (Search Engine Optimization) este o tehnica de optimizare a site-urilor web care urmareste sa imbunatateasca vizibilitatea si clasarea acestora in rezultatele cautarilor pe motoarele de cautare precum Google, Bing sau Yahoo.
SEO a inceput sa fie folosit in jurul anului 1990, odata cu aparitia primelor versiuni a motoarelor de cautare si a crescut in importanta odata cu popularitatea cautarilor pe internet.
Orice site web care doreste sa fie gasit de catre potentialii clienti sau utilizatori poate avea nevoie de SEO, indiferent de marimea sau domeniul de activitate. Prin optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, acesta poate sa atraga mai multi vizitatori relevanti si, prin urmare, poate creste incasarile si imbunatati experienta utilizatorului.
La inceput, practicile SEO erau destul de simple si se concentrau in principal pe optimizarea cuvintelor cheie si pe crearea de continut cu densitate mare de cuvinte cheie.
Cu timpul, motoarele de cautare au devenit mai sofisticate si au inceput sa cantareasca un numar tot mai mare de factori, inclusiv experienta utilizatorului, autoritatea site-ului si calitatea continutului, in determinarea clasarii site-urilor in rezultatele cautarilor.
In prezent, SEO implica o abordare mult mai holistica, care isi propune sa imbunatateasca calitatea site-ului in ansamblu pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor si a oferi o experienta excelenta acestora.
Cu fiecare actualizare a algoritmilor motoarelor de cautare, SEO devine tot mai sofisticat si necesita abilitati specializate pentru a se realiza eficient. Este important sa se monitorizeze continu evolutia acestei discipline pentru a se pastra pasul cu cerintele si tendintele curente.
O scurta lista de etape pentru optimizarea unui site arata astfel :
- Crearea strategiei
- Analiza cuvintelor cheie
- Continut de calitate
- Optimizarea tehnica
- Construirea de legaturi
- Monitorizarea proiectului
Ce oferim de fapt?
Analiza si cercetare
In urma analizei profilului afacrii si atendintelor de cautare din piata recomandam clar stategia de seo pentru aatrage si mentine interesul si atentia publicului tinta. Mai exact identificamprofilului audientei tinta si a preferintelor acesteia in ceea ce privestelimbajul si cuvintele cheie folosite in cautari online si selectam un setstrategic de cuvinte cheie care sa maximizate vizibilitatea si sa atragatraficul tinta.
Pregatim proiectul de monitorizare a performanteicuvintelor alese oferind un raport ce include: informatii despre pozitiainitiala, schimbari de pozitii in clasamente si pozitia actuala, volumulde cautari din piata pe acele cuvinte si monitorizarea pozitiei concurentilor.Acest raport in varianta scurtata este trimis pe email zilnic la ora aleasa silunar in varianta detaliata.
Initiem un audit seo care este de fapt oevaluare detaliata a site-ului web de la continut la aspecte tehnice si chiaraspect externe care pot avea influente asupra proiectului de seo. Auditul esteextrem de complex si implica o analiza complexa a peste 50 de factoricare pot avea influente pozitive sau negative in proiect.
Recomandari si executie de modificari, adaptarisi imbunatatiri din pagina web
Dupa rezultatele etapei de mai sus avem unraport clar despre toate aspectele tehnice care pot afecta grav proiectul deoptimizare precum variante multiple ale paginii publicate (fara redirect 301),lipsa unui certificate SSL, etichete noindex, problem cu rendarea, etc…
Ne asiguram ca Search console, Google Analyticssi alte instrumente sunt configurate corect si daca este nevoie trimitemrecomandari sau implementam modificarile necesare.
In functie de rezultatele obtinute in urma fazeide analiza venim cu recomandari clare ce implica adaugarea, eliminarea sauimbunatatire textului si imaginilor din paginile selectate pentru optimizareasigurandu-ne ca este buna consistenta cuvintelor alese iar continutul este catmai relevant si da un plus de valoare utilizatorilor. Tot in aceasta etapa inurma analizei modificam sau adaugam meta titlu si meta descriere paginilor(elemente de cod HTML ce ofera informatii motoarelor de cautare) si ne asiguramca tag-urile H1-H6 sunt folosite corespunzator (elemente de cod HTML folositepentru a marca titlurile si subtitlurile din pagini cu scopul de a oferii ostructura mai organizata).
Recomandari si plan de executie pentruimbunatatiri de performanta
Daca este cazul venim cu recomandari clare cetin de optimizarea performantei paginilor si aici ne referim la Google'sCore Web Vitals unde vedem viteza de incarcare, formatele si optimizareaimaginilor, script-uri, fisierelor css si multe alte elemente care pot afectaperformanta in mod negativ.
Recomandam si implementam trecerea site-uluiprin Clouflare care ofera un nivel maxim de siguranta si multiple avantaje sauimbunatatiri pentru viteza de incarcare.
Strategia si executia cresterii autoritatii pecuvintele cheie
Pentru a explica ce facem in acest pas incepprin a spune de este de fapt autoritatea unui site. Se refera la cat este deimportant si relevant site-ul tau in domeniul specific de activitate.Autoritatea poate fi influentata de mai multi factori, cum ar fi numarul sicalitatea link-urilor care trimit catre site-ul tau, continutul site-ului,precum si experienta utilizatorilor. Cu cat un site web are o autoritate maimare, cu atat este mai probabil sa apara în rezultatele motoarelor de cautaremai sus si sa atraga mai mult trafic organic.
Venim cu o strategie clara de crestere aautoritatii pe termen lung prin publicarea constanta de articole relevante pepagini proprii si prin parteneri. Trebuie sa intelegi ca exista diferente intredomeniile de activitate si este posibil ca in unele cazuri concurenta sa fiescazuta sau foarte puternica iar necesarul de articole sa difere mult de la uncaz la altul.
Te incadrezi in acest pachet daca site-ul tauare:
- Maxim 15 pagini
- Vrei maxim 3 cuvinte optimizate