Importanta performantei si a vitezei in proiectele seo
vineri, 3 februarie 2023

Importanta performantei si a vitezei in proiectele seo

Performanta si viteza sunt doua aspecte cruciale in proiectele SEO.


In primul rand, performanta site-ului este importanta pentru utilizatori, deoarece acestia nu vor astepta prea mult pentru a incarca pagina. In plus, viteza de incarcare a site-ului poate afecta direct clasamentul in motoarele de cautare, deoarece acestea dau o importanta deosebita acestui aspect in procesul de clasare a site-urilor.


De asemenea, o performanta slaba poate duce la probleme cu "bounce rate-ul" (procentul de vizitatori care parasesc site-ul dupa ce au accesat o singura pagina), ceea ce poate avea un impact negativ asupra clasamentului in motoarele de cautare.


Optimizarea vitezei poate fi realizata prin mai multe metode, precum: optimizarea imaginilor, comprimarea fisierelor, utilizarea unui CDN (content delivery network) si optimizarea codului sursa.


Google a introdus noi indici de masurare a performantelor: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID), Cumulative Layout Shift (CLS), First Contentful Paint (FCP), Interaction to Next Paint (INP), Time to First Byte (TTFB)


Este important ca toti acesti indici specifici de performanta sa fie in parametri iar pentru acesta este nevoie ca toate aspectele ce tin de imagini, coduri css, scripturi , rendare si multe altele sa fie optimizate cu tehnologii moderne.


In concluzie, performanta si viteza sunt aspecte esentiale in proiectele SEO, deoarece acestea contribuie la o experienta utilizatorului mai buna si la o pozitie mai buna in motoarele de cautare. Este important sa se acorde o atentie deosebita acestor aspecte in procesul de optimizare a site-ului.

Lasa un comentariu