Google my business si pozitionarea in google maps
vineri, 10 februarie 2023

Google my business si pozitionarea in google maps

Google My Business (GMB) este un instrument gratuit oferit de Google care permite afacerilor să-și administreze prezența online prin intermediul motoarelor de căutare și Google Maps. Prin crearea și optimizarea profilului de GMB, afacerile pot să apară în rezultatele de căutare locale și să obțină mai multă vizibilitate în comunitățile lor.


Pentru a crea un profil GMB, este necesar să aveți o adresă de email validă și să vă autentificați cu contul dvs. Google. După autentificare, puteți crea un profil pentru afacerile dvs. sau puteți solicita acces la un profil existent.


Una dintre cele mai importante caracteristici ale GMB este posibilitatea afacerilor de a-și actualiza informațiile de contact, cum ar fi adresa, numărul de telefon și programul de lucru. De asemenea, afacerile pot adăuga fotografii și videoclipuri care prezintă produsele și serviciile lor, precum și o descriere detaliată a afacerii.


O altă caracteristică importantă a GMB este posibilitatea de a primi recenzii de la clienți. Acestea sunt afișate în profilul afacerii și pot ajuta la construirea reputației și încrederii în afaceri.


Pozitionarea în Google Maps este legată de SEO local, și este un proces continuu, în care se urmăresc și se optimizează mai multe aspecte cum ar fi: completarea profilului, adăugarea de poze și videoclipuri, obținerea de recenzii pozitive și interacțiunea cu clienții. Toate acestea au ca scop să îmbunătățească vizibilitatea afacerii în Google Maps și în rezultatele de căutare locale.


Google My Business este un instrument esențial pentru orice afaceri care doresc să-și maximizeze prezența online și să obțină mai multă vizibilitate în comunitățile lor. 

Lasa un comentariu