De ce optimizare SEO?


Orice campanie seo incepe cu cercetare in materie de cuvinte cheie, trebuie sa stim exact ce cautari din domeniul respectiv sunt cautate cel mai mult de potentialii clienti.  In baza acestei cercetari se creaza si strategia pe termen scurt si lung, de asemenea se dicide si modul de implementare. Orice campanie SEO devine automat un proiect pe termen lung care are in permanenta nevoie de monitorizare, atentie si imbunatatire. 


Apare intrebarea: Oare merita tot efortul?


Raspunsul este clar Da, iata cateva din avantajele unei campanii de SEO:


- In anul 2023 lumea stie ce este un anunt si faptul ca cineva a platit sa fie acolo, motiv pentru care de foarte multe ori sunt cautate cele mai relevante rezultae cautarii si aici ma refer la top 10 Google.


- Este crucial pentru ca va face site-ul mai vizibil si asta inseamnă mai mult trafic si mai multe oportunitati 


- O pozitie buna in motoarele de cautare iti creste automat credibilitatea. Acea pozitie ramane iar potentiali clienti te pot gasi acolo in permanenta spre deosebire de reclame platite unde in functie de buget sau licitari poti sa apari sau nu in cautari. 


- Nu ai costuri per click sau per conversie. Nu se poate spune ca o campanie de SEO nu implica costuri dar nu sunt la fel ca in cazul reclamelor de tip ads unde se plateste fiecare click sau conversie. 


- In cazul in care faci si campanii de ads acestea merg mana in mana, Prin campanii de ads site-ul tau va fi in primele rezultate platit in timp ce campania de SEO face acelasi lucru in mod organic, practic vei avea 2 aparitii in primele rezultae si asta chiar creste sansele ca potentiali clienti sa acceseze site-ul tau. 


- Vine cu avantaje evidente in fata concurentei, dupa cum stim 90% din trafic se opreste la prima pagina din google asa ca trebuie sa fi acolo!


- Te ajuta sa ajungi la mult mai multe persoane in special persoanelor din apropierea business-ului tau. 


- O campanie de SEO te ajuta inevitabil imbunatatind experienta avuta de vizitatori pe site. Site-ul tau devine mai prietenos pentru motoarele de cautare, de asemenea se imbunatateste experienta pe care o are un client atunci cand iti viziteaza site-ul. Daca depui efort pentru a genera continut util si de inalta calitate, faci site-ul mai rapid, mai receptiv si imbunatatesti fiecare pagina, vei obtine de obicei un site excelent.